Όροι χρήσης

Εισαγωγή

Με την πρόσβαση στο "E-PARAPONO.GR" (στο εξής "ιστοσελίδα", "E-PARAPONO.GR", "http://www.e-parapono.gr", "E-PARAPONO"), δέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από τους όρους που ακολουθούν. Αν δεν δέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από όλους τους ακόλουθους όρους τότε παρακαλούμε να μην δημιουργήσετε λογαριασμό και να μην χρησιμοποιήσετε το "E-PARAPONO.GR". Είναι πιθανόν να μεταβάλλουμε τους όρους οποιαδήποτε χρονική στιγμή και θα επιδιώξουμε να σας ενημερώσουμε για αυτό με τον προσφορότερο δυνατό τρόπο, όμως θα ήταν συνετό εκ μέρους σας να ξαναδιαβάσετε τακτικά την παρούσα σελίδα καθώς η συνεχιζόμενη χρήση του "E-PARAPONO.GR", μετά τις εκάστοτε αλλαγές δείχνει πως δέχεστε ότι δεσμεύεστε νομικά από αυτούς τους όρους με την ανανεωμένη και/ή τροποποιημένη μορφή των όρων.
Οποιαδήποτε αναφορά σε χώρους, εταιρείες και πρόσωπα, δεν έχει σκοπό την διαφήμιση αλλά ούτε και την δυσφήμιση.
Τέλος, με την εγγραφή σας στο "E-PARAPONO.GR" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης της κοινότητας αυτής, καθώς επίσης και ότι αυτοί μπορούν να τροποποιηθούν, χωρίς καμία επιπλέον προειδοποίηση.

Βασικοί Κανόνες Λειτουργίας

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικές οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του E-PARAPONO.GR και τις υποχρεώσεις που έχετε όταν γίνεστε μέλη του. Το E-PARAPONO.GR προσφέρει τις υπηρεσίες του υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο επισκέπτης / μέλος του δικτυακού τόπου καλείται να διαβάσει προσεκτικά. Οι κανόνες αυτοί μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση εφόσον παραστεί ανάγκη και ισχύουν για όλους τους επισκέπτες του E-PARAPONO.GR, όσο και για τα εγγεγραμμένα μέλη του. Η ευθύνη της ενημέρωσης για την αλλαγή ανήκει στο μέλος. Η συνέχιση χρήσης των υπηρεσιών του E-PARAPONO.GR αποτελεί απόδειξη σιωπηρής αποδοχής τους.
Ελέγχουμε τα παράπονα:
Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με εμάς παρά με εσάς. Όταν ένα παράπονο επισημαίνεται ως ακατάλληλο, το ελέγχουμε για να διαπιστώσουμε αν παραβιάζει τους Όρους Χρήσης—τα παράπονα που έχουν επισημανθεί δεν αποσύρονται αυτόματα από το σύστημα. Αν, μετά από έλεγχο, καταργήσουμε το παράπονό σας, πρέπει να θεωρήσετε ότι το καταργήσαμε σκόπιμα και θα πρέπει να λάβετε αυτήν την προειδοποίηση πολύ σοβαρά υπόψη. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τους Όρους Χρήσης και προσπαθήστε να τους δείτε από τη δική μας οπτική γωνία. Αν βρείτε άλλα παράπονα στο E-PARAPONO.GR με αντίστοιχες παραβιάσεις, επισημάνετέ τα, ώστε να τα ελέγξουμε.

Γενικά

Οι αναρτήσεις στο E-PARAPONO.GR δεν είναι κατ' ανάγκη απόψεις των διαχειριστών και συντακτών, αλλά πηγών και αναγνωστών.
Αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή σχόλια αναγνωστών, να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές στο email: info@e-parapono.gr.
Οι διαχειριστές έχουν δικαίωμα να αφαιρέσουν σχόλια που είναι κακόβουλα, όπως και να διορθώσουν ή να αφαιρέσουν αναρτήσεις, βάσει νεότερων πληροφοριών.
Οποιαδήποτε αναφορά σε χώρους, εταιρείες, προϊόντα και πρόσωπα, δεν έχει σκοπό την διαφήμιση αλλά ούτε και την δυσφήμιση. Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι υπάρχει δυσφήμιση στη μάρκα/εταιρία σας παρακαλούμε ενημερώστε μας σχετικά ώστε να διαγράψουμε το σχετικό περιεχόμενο άμεσα.
 • Οι συμμετέχοντες κατανοούν και αποδέχονται ότι ο Διαχειριστής και οι Συντονιστές έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» τα παράπονα και τα σχόλια σε κάθε περιοχή του E-PARAPONO.GR, που κατά την κρίση τους, δε συμφωνούν με τους Όρους Χρήσης και του Κανόνες Λειτουργίας.
 • Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή (ολική, μερική ή περιληπτική) η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση των περιεχομένων του παρόντος site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας της διεύθυνσης του E-PARAPONO.GR.
 • Διευκρινίζεται ότι το E-PARAPONO.GR δεν λαμβάνει κανένα στοιχείο από τους επισκέπτες και χρήστες των ιστοσελίδων και των περιοχών του διαδικτυακού μας τόπου, στις οποίες υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση και εγγυάται ότι από το χρησιμοποιούμενο λογισμικό δεν γίνεται αυτόματη ανάληψη στοιχείων των επισκεπτών. Το E-PARAPONO.GR λαμβάνει μόνο στοιχεία από τα εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία της γνωστοποιούν οι ίδιοι οι χρήστες κατά την εγγραφή τους.
 • Το E-PARAPONO.GR σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη, χωρίς σφάλματα λειτουργία του Διαδικτυακού Τόπου και δε φέρει ουδεμία ευθύνη από τις δυσχέρειες ή από την διακοπή πρόσβασης για τεχνικούς λόγους και εν γένει από προβλήματα που επηρεάζουν ή αναστέλλουν για εύλογο χρονικό διάστημα τη λειτουργία της υπηρεσίας.
 • Επιτρέπεται, επιδιώκεται και επιβάλλεται απολύτως και καθ' οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, η μετάφραση, η αναμετάδοση, η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων και ο εν γένει διασκορπισμός τους με μόνη προϋπόθεση της πλήρους αναγραφής της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο (link).

Αρχές Του E-PARAPONO.GR

 • Το E-PARAPONO.GR μπορεί προσωρινά να αναστείλει ή να διακόψει τελείως τη λειτουργία του συστήματος ανά πάσα στιγμή.
 • Το E-PARAPONO.GR δε θα έχει καμία ευθύνη έναντι των μελών του ή σε τρίτους λόγω της προσωρινής αναστολής ή την παύση λειτουργίας του συστήματος.
 • Το E-PARAPONO.GR έχει το δικαίωμα να παράγει αντίγραφα και να διαγράφει όλα ή μερικά από τα αρχεία, τα μηνύματα που παρέχονται από τα μέλη κατά τη διάρκεια της χρήσης των υπηρεσιών για ορισμένες περιόδους που θεωρούνται κατάλληλες από το E-PARAPONO.GR.
 • Το E-PARAPONO.GR δεν πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για ενίσχυση και διαγραφή των διαδικασιών.
 • Το E-PARAPONO.GR έχει την ιδιοκτησία και τα πνευματικά δικαιώματα που απορρέουν από την κυριότητα των πληροφοριών, εγγράφων, λογισμικού, σχέδια, γραφικά κλπ. τα οποία παράγονται από το ίδιο και αγοράζονται από εξωτερικούς παράγοντες.
 • Το E-PARAPONO.GR μπορεί να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και να τροποποιήσει τα άλλα άρθρα ή να προσθέσει νέα άρθρα με σκοπό τη συμμόρφωση με τις τεχνικές ανάγκες και τη νομοθεσία που θα υπάρχει στο μέλλον.

Ευθύνες Των Μελών

Κατά τη διάρκεια της χρήσης των υπηρεσιών του E-PARAPONO.GR, το μέλος αποδέχεται και αναλαμβάνει:
 • Οι πληροφορίες στη φόρμα κατά την εγγραφή να είναι σωστές. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το μέλος είναι το μόνο υπεύθυνο για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν από παραπληροφόρηση ή ανεπαρκείς πληροφορίες (π.χ. ξεχνώντας τον κωδικό πρόσβασης). Σε αυτές τις περιπτώσεις το μέλος θα διαγραφεί.
 • Τα πνευματικά δικαιώματα της υπηρεσίας και του λογισμικού που παρέχονται από το E-PARAPONO.GR ανήκουν στo E-PARAPONO.GR και δεν επιτρέπεται να αναπαράγει και να διανείμει το λογισμικό με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Το μέλος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλες τις προσωπικές ιδέες, γνώμες, δηλώσεις που καθορίζονται από τον ίδιο, ο οποίος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του E-PARAPONO.GR, το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη για όλες τις προσωπικές πληροφορίες και τα αρχεία που αποστέλλονται προς αυτό.
 • Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε παράνομη πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχονται από το E-PARAPONO.GR.
 • Απαγορεύεται η αλλαγή του λογισμικού με οποιονδήποτε τρόπο. Να μην χρησιμοποιείτε παρόμοιο λογισμικό το οποίο έχει υποστεί αλλαγές.
 • Οποιοσδήποτε δεν συμμορφωθεί με τα παραπάνω άρθρα οφείλει να αποζημιώσει το E-PARAPONO.GR για όλες τις ηθικές και υλικές ζημιές που θα προκαλέσει.
 • Το E-PARAPONO.GR δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν βλάβες που μπορεί να προκύψουν από την ανάγνωση στοιχείων των μελών από αναρμόδια άτομα.
 • Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων με προσβλητικό περιεχόμενο και φυλετικές διακρίσεις οι οποίες είναι σε αντίθεση με τους Νόμους της Δημοκρατίας της Ελλάδος και των διεθνών συμφωνιών.
 • Κάθε αλληλογραφία, τίτλος και ψευδώνυμο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα δεν πρέπει να είναι αντίθετο με τους κανόνες της δημόσιας ηθικής, τους καλούς τρόπους και τους νόμους.
  Απαγορεύεται η παρενόχληση ή η απειλή άλλων χρηστών.
 • Οι χρήστες δεν πρέπει να ενεργούν με σκοπό να επηρεάσουν τη χρήση των υπηρεσιών από άλλους χρήστες.
 • Οι χρήστες δεν πρέπει να προωθούν, εκτυπώνουν, διανέμουν, κυκλοφορούν οποιαδήποτε ανήθικα, ανάρμοστα, παράνομα υλικά και πληροφορίες που μπορούν να βλάψουν τα ονόματα του κάθε λαού ή ιδρύματα.
 • Οι χρήστες δεν πρέπει διαφημίζουν, πωλούν ή προσφέρουν για πώληση οποιαδήποτε προϊόντα ή υπηρεσίες, να ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπως η έρευνα, ανταγωνισμός ή spam.
 • Απαγορεύεται η αποστολή κάθε είδους πληροφορίας ή προγράμματος, τα οποία μπορούν να βλάψουν τις πληροφορίες ή το λογισμικό σε υπολογιστές άλλων χρηστών.
 • Όλα τα μενού ή τα υλικά που αποκτώνται χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του E-PARAPONO.GR, είναι με τη συγκατάθεση του χρήστη. Ο χρήστης πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνος για τυχόν βλάβες, απώλεια πληροφοριών ή άλλες ζημιές που προκαλούνται από τον υπολογιστή του. Ο χρήστης δεν μπορεί να αιτηθεί οποιαδήποτε αποζημίωση για τυχόν ζημιές που προκύπτουν από τη χρήση της υπηρεσίας.
 • Δεν επιτρέπεται η χρήση των υπηρεσιών του E-PARAPONO.GR για εμπορικούς σκοπούς και διαφήμιση εφόσον δεν έχει λάβει τη συγκατάθεση του E-PARAPONO.GR.
  Το E-PARAPONO.GR μπορεί να παρακολουθεί το σύστημα ανά πάσα στιγμή ή συνεχώς.
 • Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως του χρήστη με τους κανόνες, το E-PARAPONO.GR έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει όταν αυτό απαιτείται και να τερματίσει τη συμμετοχή του χρήστη στις υπηρεσίες του.
 • Το E-PARAPONO.GR έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το σύστημά του για εμπορικούς σκοπούς.
 • Δεν επιτρέπεται η αποστολή mail με περιεχόμενο το οποίο είναι απαγορευμένο να κυκλοφορεί νομίμως, οποιαδήποτε μηνύματα που δεν έχουν άδεια όπως spam, ιοί κλπ.
 • Δεν επιτρέπεται η καταγραφή και η κατάχρηση οποιασδήποτε προσωπικής πληροφορίας που ανήκει σε άλλον.
 • Το ίδιο το μέλος είναι υπεύθυνο για όλα τα είδη των πράξεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ονόματος χρήστη.
 • Ο χρήστης απαγορεύεται να αποστέλλει ή να εκπέμπει μέσω της ιστοσελίδας παράνομο υλικό. Ως τέτοιο θεωρείται και το υλικό που παραβιάζει δικαιώματα τρίτων (ενδεικτικά αναφέρονται: πνευματική ιδιοκτησία, δικαιώματα απορρήτου και προστασία προσωπικών δεδομένων) ή /και ψευδές, απειλητικό, υβριστικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή προτρέπει σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση ή η μετάδοση κωδικοποιημένου υλικού. Χρήση της ιστοσελίδας για παράνομους σκοπούς, συνεπάγεται αστικές και ποινικές ευθύνες. Οι δημιουργοί, διαχειριστές και συντονιστές του E-PARAPONO.GR, ουδεμία ευθύνη φέρουν για υλικό με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το οποίο προέρχεται από τρίτους και φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα.
 • Ο κάθε χρήστης έχει την ευθύνη να αλλάξει την κατάσταση του παραπόνου σε "λύθηκε" όταν το παράπονο του έχει λυθεί.
 • Εάν γίνει αναφορά από την εταιρία (η οποία δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το χρήστη μέσω του E-PARAPONO.GR) ή έχουν παρέλθει τριάντα μέρες από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε το παράπονο, το E-PARAPONO.GR μπορεί να αλλάξει την κατάσταση του παραπόνου αναλόγως.

Προσωπικά Δεδομένα

 • Το E-PARAPONO.GR σέβεται το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων και επιδιώκει να τα προστατεύσει. Η προστασία προσωπικών δεδομένων διέπεται από τις αρχές του Ν. 2472/97 όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν. 3471/2006 για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.
 • Το E-PARAPONO.GR συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο επισκέπτης/χρήστης εγγράφεται στις υπηρεσίες του, όταν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του και όταν επισκέπτεται τις σελίδες του.
 • Ως χρήστης συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε εισάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Επίσης τα μέλη του E-PARAPONO.GR έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν οποτεδήποτε τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και να τα επικαιροποιήσουν.
 • Τα προσωπικά δεδομένα δεν δημοσιεύονται σε τρίτους εξαιρουμένων των αρμοδίων και μόνο αρχών, στις περιπτώσεις όπου αυτό προβλέπεται από το Νόμο. Παρόλα αυτά, το E-PARAPONO.gr έχει την διακριτική ευχέρεια να παραδίδει σε συνεργάτες προσωπικά δεδομένα για τους παραπάνω λόγους, με μοναδική προϋπόθεση ότι η τρίτη εταιρία δεν θα παραδώσει κάπου άλλου τα δεδομένα αυτά χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος.

Δημοσίευση Παραπόνων / Σχολίων / Απαντήσεων

 • Το E-PARAPONO.GR είναι πλατφόρμα ειδικού ενδιαφέροντος κι ως εκ τούτου το περιεχόμενο των παραπόνων/σχολίων/απαντήσεων πρέπει να είναι σχετικό με το εκάστοτε άρθρο.
 • Διατηρήστε τα παράπονα/σχόλια/απαντήσεις σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα. Τα παράπονα/σχόλια/απαντήσεις θα πρέπει να είναι γραμμένα με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την ελληνική γλώσσα στον υπολογιστή σας, υπάρχουν διάφορα sites που μετατρέπουν τα greeklish σε ελληνικά. Τέλος, για πιο εύκολες και μόνιμες επιλογές, εάν χρησιμοποιείτε Mozilla Firefox μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το add on Greek textbox, πατώντας "Προσθήκη στον Firefox" μπαίνει αυτόματα στον περιηγητή σας.
 • Σε περίπτωση που ο διαχειριστής του E-PARAPONO.GR κρίνει πως σε κάποιο παράπονο/σχόλιο/απάντηση αυτός ο όρος δεν τηρείται, δικαιούται να διαγράψει το παράπονο/σχόλιο/απάντηση.
 • Ο διαχειριστής του E-PARAPONO.GR υποχρεούται να διαγράφει παράπονα/σχόλια/απαντήσεις που παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο περί ελευθερίας του λόγου ή τη νομοθεσία γενικότερα, από τη στιγμή που το διαπιστώσει ο ίδιος ή του κοινοποιηθεί η παραβίαση και όταν αυτό καταστεί τεχνικά δυνατό. Ο διαχειριστής θα κοινοποιεί τους λόγους της διαγραφής μόνον αν το κρίνει απαραίτητο.
 • Την ευθύνη για το περιεχόμενο των παραπόνων/σχολίων/απαντήσεων φέρει αποκλειστικά o χρήστης. Ο χρήστης αποδέχεται πως τα παράπονα/σχόλιά/απαντήσεις του δε διέπονται από κανενός είδους πνευματικά δικαιώματα του ίδιου ή άλλου προσώπου και πως το περιεχόμενο των σχολίων/απαντήσεων του είναι ελεύθερο προς χρήση από τρίτους χωρίς περιορισμούς.
 • Ο χρήστης δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των παραπόνων/σχολίων/απαντήσεων του μετά τη δημοσίευσή τους. Μπορεί όμως να απευθυνθεί με απoστολή μηνύματος μέσω βοήθειας που βρίσκεται στη σελίδα του λογαριασμού του χρήστη προς το διαχειριστή του E-PARAPONO.GR με το αίτημα να διαγραφεί κάποιο παράπονο/σχόλιό/απάντησή του. Αυτό το αίτημα θα ικανοποιηθεί μόνο όταν αυτό καταστεί δυνατό και μόνο αν έχει στείλει μήνυμα μέσω βοήθειας και όχι με email.
 • Απαγορεύονται ρητά τα υβριστικά, χλευαστικά, προσβλητικά, επιθετικά μηνύματα προς άλλα άτομα (φυσικής ή νομικής μορφής, μέλη ή μη του E-PARAPONO.GR). Οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να γίνονται σε κόσμιο επίπεδο και σε ήπιο τόνο, ώστε να μην προσβάλλεται ο συνομιλητής. Παράλληλα απαγορεύεται η υβριστική αντιπαράθεση, ακόμα και αν ένα μέλος δεχθεί προσβολές. Το ίδιο ισχύει και για τα προσωπικά μηνύματα και τα μέλη που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να ενημερώνουν τους συντονιστές. Επίσης απαγορεύονται οι ρατσιστικές αναρτήσεις όπως υβριστικά ή υποτιμητικά κείμενα προς εθνικές, φυλετικές, κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες.
 • Απαγορεύονται τα κακόβουλα μηνύματα σε οποιοδήποτε σημείο του E-PARAPONO.GR. Σαν κακόβουλα μηνύματα θεωρούνται εκείνα που είναι άσχετα με το συγκεκριμένο παράπονο που αναρτήθηκε, τα μηνύματα πορνογραφικού χαρακτήρα αλλά και τα μηνύματα που σχετίζονται με μεθόδους εύκολου "κέρδους". Επίσης ως τέτοια μηνύματα, μπορούν να θεωρηθούν και όσα δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στη συζήτηση του εκάστοτε θέματος, είτε χωρίς κανένα προφανή λόγο είτε για να διατηρεί "στην επιφάνεια" παλιότερο θέμα του (bumping). Επιπλέον, οι άσχετοι, γενικόλογοι ή παραπλανητικοί τίτλοι θέματος θα πρέπει να αποφεύγονται.
 • Απαγορεύεται η επανάληψη/αντιγραφή ενός θέματος ή μηνύματος είτε από τον ίδιο χρήστη είτε από άλλους χρήστες καθώς επίσης και η περαιτέρω ανάλυση με δημιουργία καινούργιου θέματος, κάποιου θέματος το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
 • Ελέγξτε το παράπονο/σχόλιο/απάντηση σας για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του και αν υπάρχουν ενημερώστε μας. Τα σχόλια των μελών και επισκεπτών, μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, παρακαλούνται όμως οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
 • Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα, blog ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή να αναφέρετε την πηγή του.
 • Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Ασφάλεια

 • Το E-PARAPONO.GR λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών και χρηστών του διαδικτυακού τόπου τόσο κατά την επίσκεψη στις ιστοσελίδες του όσο και κατά την είσοδο στην περιοχή περιορισμένης πρόσβασης για την χρήση από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες-συνδρομητές στην υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού, κοινοτικού και διεθνούς δικαίου.
 • Έχουμε λάβει μέτρα για την προστασία των δεδομένων σας. Το σύνολο των πληροφοριών που σας αφορούν δεν διοχετεύεται εκτός E-PARAPONO.GR. Μόνο το προσωπικό του E-PARAPONO.GR, που χρειάζεται τις πληροφορίες αυτές για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη εργασία έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Το προσωπικό μας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει απόρρητες λέξεις-κλειδιά (passwords) για να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες. Ο ιστότοπος διέπεται από μέτρα ασφαλείας για την προστασία από απώλεια, κακή χρήση και αλλοίωση της πληροφορίας που ελέγχεται από το E-PARAPONO.GR.
 • Το E-PARAPONO.GR ενημερώνει ότι ενδέχεται να χρησιμοποιήσει ορισμένα από τα προσωπικά στοιχεία που βρίσκονται στη βάση δεδομένων του. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με το Ν. 2472 / 1997 όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν. 3471/2006. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η προώθηση και προαγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών του E-PARAPONO.GR, καθώς και η αποφυγή χρήσης για στατιστικούς σκοπούς. Η επιχείρηση δύναται να ανακοινώσει τα δεδομένα αυτά σε συνεργάτες για διαφημιστικούς ή στατιστικούς σκοπούς και μόνο για χρήση που θα αφορά προϊόντα ή υπηρεσίες του E-PARAPONO.GR.

Εγγραφή και Λογαριασμός Μέλους

Για να γίνετε μέλος στην ιστοσελίδα E-PARAPONO.GR, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή νέου μέλους δεξιά στο μενού συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα. Το email σας θα χρησιμοποιείται σαν username. Με την επιτυχή δημιουργία θα σας σταλεί ένα email με ένα link ενεργοποίησης, το οποίο θα ακολουθήσετε για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας. Αν διαγράψετε κατά λάθος το email μπορείτε να το ξαναστείλετε κάνοντας login. Εκεί θα ειδοποιηθείτε ότι ο λογαριασμός δεν έχει ενεργοποιηθεί και θα σας δοθεί η δυνατότητα να ξαναστείλετε το email ενεργοποίησης. Τα προσωπικά σας στοιχεία δόθηκαν στο E-PARAPONO.GR με την συγκατάθεσή σας και λάβατε γνώση ότι μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σύμφωνα με το Ν. 2472/1997 όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν. 3471/2006. Διατηρείτε, όμως, το δικαίωμα πρόσβασης, ανά πάσα στιγμή, στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, με σκοπό να ζητάτε και να λαμβάνετε, χωρίς καθυστέρηση και κατά τρόπο εύληπτο και σαφή, το σκοπό της επεξεργασίας, καθώς και τους αποδέκτες. Το E-PARAPONO.GR δηλώνει ότι δεν τηρεί, ούτε επεξεργάζεται αλλά στοιχεία δεδομένων και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται ευαίσθητα δεδομένα, όπως αυτά απαριθμούνται στο άρθρο 2 στοιχείο β’ του Ν. 2472 /1997.
 • Εφόσον ο επισκέπτης/χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στην/στις υπηρεσία/ες του E-PARAPONO.GR συμφωνεί να:
  α) παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται από το E-PARAPONO.GR στις σχετικές αιτήσεις για πρόσβαση στα περιεχόμενα/υπηρεσίες του και
  β) διατηρεί και επιμελώς ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη.
  Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή, σύντομη και εντελώς δωρεάν. Αφού αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης θα πρέπει να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, εισάγοντας ένα e-mail και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Το e-mail αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο.
 • Δεν μπορούν να γίνουν πολλαπλές εγγραφές μελών με την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
 • Κάθε μέλος με την εγγραφή του αποδέχεται τους Όρους χρήσης της κοινότητας αυτής και έχει υποχρέωση να ενημερώνεται για αυτούς τακτικά σε περίπτωση τροποποιήσεων.
 • Το "password" θα είναι γνωστό μόνο από το χρήστη. Ο χρήστης μπορεί να αλλάζει τον κωδικό πρόσβασης όποτε θελήσει. Η ευθύνη είναι μόνο του χρήστη στο να επιλέξει ένα ασφαλές κωδικό. Το E-PARAPONO.GR δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από κακή χρήση του κωδικού πρόσβασης.
 • Το E-PARAPONO.GR ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τις προσφορές, οι οποίες αφορούν την περιοχή τους και από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν. Το E-PARAPONO.GR δεν μοιράζεται τις πληροφορίες του χρήστη με τρίτα πρόσωπα ή δεν μπορεί να στείλει οποιοδήποτε email για λογαριασμό τρίτων προσώπων. Ο αριθμός τηλεφώνου μπορεί να παρέχεται μόνο στην εταιρία στην οποία αναφέρεται το παράπονο για την περίπτωση που το παράπονο έχει απορροφηθεί και προκειμένου να βρεθεί ταχύτερη και ακριβής λύση.
 • Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το E-PARAPONO.GR για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout).
 • Το E-PARAPONO.GR δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

Διαγραφή Λογαριασμού

 • Τα μέλη του E-PARAPONO.GR, που για δικούς τους λόγους επιθυμούν να διαγραφεί ο λογαριασμός τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές του E-PARAPONO.GR είτε με προσωπικό μήνυμα είτε μέσω της online φόρμας επικοινωνίας και εφόσον γίνει ταυτοποίηση μέλους / λογαριασμού να ζητήσουν την διαγραφή του λογαριασμού τους.
 • Όποιο μέλος ζητήσει την διαγραφή του, θα διαγράφεται αμέσως αλλά οι δημοσιεύσεις της θα παραμένουν στο E-PARAPONO.GR. Τα μόνα που θα διαγραφονται ,θα είναι τα προσωπικά του/της(χρηστη/εταιρίας) στοιχεία. Σε περίπτωση που θα θέλει να διαγραφούν οι δημοσιεύσεις της πρέπει να το ζητήσει ο/η ίδιος/α.